Maarts Gedruppel 2 (slot)

In mijn blog van 20 maart j.l. (Maarts Gedruppel) kondigde ik het al aan: er zou nog een vervolg komen. Hier is dan ook een tweede blogje gevuld met resultaten van geknoei met water, verf, infuzen en aanverwante artikelen, zoals zich dat vorig jaar afspeelde op mijn zolder. Hoe dat alles in zijn werk ging, is al uitgebreid aan de orde geweest in eerdere blogs.

Net als de vorige keer weer een blog met weinig woorden en ook de indeling is min of meer hetzelfde. Eerst de vallende druppels, dan de botsingen en tenslotte nog enkele bloopers.

< TIP: voor een grotere en betere weergave loont het de moeite een foto even aan te klikken! Wil je alle foto’s uit dit blog in groot formaat bekijken, maak dan gebruik van de beeldencarrousel aan het eind van dit blogbericht.>

De vallende druppels (11 foto’s):

01
02
03

Kleur is mooi, maar grijstinten hebben toch ook wel wat:

04
05
06
07
08
09
10
11

De botsende droppels (13 foto’s):

12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24

De bloopers (6 foto’s):

25

Misschien is dit geen echte ‘blooper’ te noemen, maar meer een toevalstreffer: de allereerste fase van een botsing in beeld, mét ster!

26
27
28
29
30

Toegift: een voorwerp of tekening die achter de vallende druppels wordt gehouden, wordt omgekeerd weerspiegeld weergegeven in de druppel (lenswerking). Deze keer heb ik daarvoor het getal 42 gebruikt en wel hierom: dat is namelijk het antwoord op de allesomvattende vraag omtrent het leven, het heelal en alles. De lezers van de vijfdelige trilogie “Het Transgalactisch Liftershandboek” (Hitch Hiker’s Guide to the Galaxy) van de veel te jong overleden auteur Douglas Adams weten dit natuurlijk allemaal allang.

31

Het kan dan ook geen toeval zijn dat je – dit eenmaal wetende  – het getal op steeds meer plaatsen ziet. En dat is het ook niet! Nieuwsgierig geworden? Klik op deze link voor 42 wetenswaardigheden over dit getal.

32

Zo, genoeg flauwekul. Ook genoeg druppelfoto’s. Ik hou er voorlopig over op. Bedankt voor het bekijken van de laatste resultaten van de maand maart (van vorig jaar). Tot een volgend blog.

<Voor wie alle foto’s nogmaals in groot formaat wil zien is hier tot slot de beeldencarrousel: klik op een willekeurige cirkel om deze te starten en blader vervolgens met pijltjestoetsen of muisklikken door alle foto’s van dit blog>>>

Advertentie

9 reacties op ‘Maarts Gedruppel 2 (slot)

 1. Hoi Dick,
  Het is wel op zijn plaats om te beginnen met je complimenten te geven voor deze serie. Ik vind het niet alleen heel knap gedaan, maar het is ook fascinerend om te zien welke bijzondere effecten er kunnen ontstaan. Als je het hebt over bloopers had je vermoedelijk een doel in gedachten dat niet bereikt werd. De platen heb je m.i. terecht geplaatst want stuk voor stuk zijn die ook de moeite waard. Ik kan mij voorstellen dat je er lol in gehad hebt. En 42 ga ik op mijn gemak bekijken.
  groet,, Kees

  Geliked door 1 persoon

 2. Ha Dick,
  het lijkt me een heel gedoe voordat alles goed opgesteld staat, maar daarna wel heel leuk spelen.
  Je laat hier weer heel mooie resultaten zien en, net als Kees, vind ik de “bloopers” ook erg leuk.
  Het getal 42 precies in de druppel weerkaatst lijkt me het resultaat van héél nauwkeurig werken. Complimenten!

  Hartelijke groet, Corrie

  Geliked door 1 persoon

 3. Zo….. en dan moet ik nog wat gaan zeggen ook hier!!!!
  Ik heb werkelijk ademloos al deze foto’s zitten bekijken en ik snap er nog steeds niks van hoe je dit doet. Werkelijk prachtig om te zien en zo apart zoals bv foto 9, dat is net een maan boven de aarde maar ook foto 11 en 16 zijn heel apart. Dan werk je ook nog met kleur en Joost mag weten hoe je dit doet. Foto 24 bv is toch helemaal geweldig! Ik ben gek op druppels maar wat jij hier laat zien is voor mij echt abracadabra……Echt een heel dik compliment.
  Groetjes, Helma

  Geliked door 1 persoon

 4. Je bent hier echt wel heel goed in, Dick! Het zijn stuk voor stuk unieke kunstwerkjes, toch heb ik ook een lichte voorkeur voor de nummers: 9, 11, 21, 26, 29, 31 en 32.
  Fijne avondgroet, Heidi

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.