Beestjes Safari

Het is eind mei en het insectenrijk begint op toeren te raken. Ik organiseer voor mezelf twee speurtochten naar vliegend gespuis en andere kriebelbeestjes op de landgoederen Leyduin en Woestduin. Deze keer eens geen begeleidend zwamverhaal, enkel een beeldverslag. Maar, zoals een oud Chinees spreekwoord luidt: “1 plaatje zegt meer dan 1000 woorden” en het zijn er toch al gauw een stuk of 30…

Om het makkelijk te maken staan de afbeeldingen per dag in een beeldengalerij. Door het aanklikken van één van de afbeeldingen kom je in de ‘volledige grootte carrousel’.

28 mei 2016: Leyduin

Na twee uurtje struinen door het struikgewas was de opbrengst aan beestjes maar magertjes. Er zat echter wel een vlinder tussen en die leverde – naar mijn smaak – het mooiste plaatje van deze avond.

03 juni 2016: Woestduin

Deze keer had ik wat meer tijd en zocht ik voornamelijk op en tussen de hoge varens. Dat leverde een aanzienlijk grotere opbrengst op. Johanneskevers (ook wel Rozenkevers genoemd) waren er in overvloed en wegens het bewolkte, vochtige weer waren ook de pissebedden bereid om goed mee te werken. Daar was ik wel mee in mijn sas, maar ook met de (bijna) opvliegende kevers. Een hele kunst om dat vast te leggen; des temeer voldoening als het dan een beetje lukt.

Best wel eens lekker, zo’n blog zonder al teveel tekst. Het maken kost aanzienlijk minder tijd, het bekijken vast en zeker ook. Ik kan echter niet beloven dat het een gewoonte wordt.

Dank voor het lezen en kijken. Eventueel commentaar wordt zeer gewaardeerd.

6 reacties op ‘Beestjes Safari

 1. Het is stil in bloggersland, het lijkt wel vakantietijd. Van jouw uitstapje op 28 mei ben ik het helemaal met je eens: de vlinder zorgt voor de mooiste beelden. Het uitstapje van 3 juni heeft je veel meer moois opgeleverd. De rozenkevers staan er schitterend op, maar dat geldt ook voor de kniptorren.
  In zijn totaliteit heb je een fraaie collectie aan beelden van diverse soorten insecten gemaakt.
  Groet, Kees

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat een foto’s maar ik mis je “gezwam” wel hoor ! Allemaal supermooi, ik heb één favoriet en dat is de boerenjasmijn, misschien omdat ik geen fan van die kriebelende beestjes ben….gr. Adria

  Geliked door 1 persoon

 3. Jouw macrofoto’s worden echt steeds mooier, ik kijk hier ook weer met plezier naar,en wat weet je veel namen, ik kom niet verder dan geaderd witje en de strontvlieg, al die kevertjes…knap dat je dat allemaal weet.
  groetjes Ghita

  Geliked door 1 persoon

 4. Hoi Dick,
  de macro bevalt je wel zo te zien 🙂 Is ook een prachtige manier om in te fotograferen.
  De kevertjes zijn echt heel erg mooi maar ook dat mooie ontkrullende jonge varenblad.
  De sprinkhaan is ook super om te zien net als de vlinder.
  Het is vakantietijd en er zijn echt heel vele mensen op vakantie. degene die niet op vakantie zijn genieten dan vaak toch van het buiten zitten en in de tuin bezig zijn oid.
  Ik heb in ieder geval weer genoten.
  Groetjes, Helma

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.