Los Zand Maart 2016

In dit blog ga ik vrolijk verder met de voorjaarsschoonmaak. Alle blogjes van de maand maart zijn de deur uit en ook nu weer blijkt er nog het een en ander te liggen dat de moeite waard is om in een verzamelblog te tonen.

< TIP: voor een grotere, mooiere én vooral scherpere weergave loont het de moeite de foto’s even aan te klikken! >

Zo ging ik deze maand twee keer naar omgeving Spaarndam (Landje van Gruijters, Westhofbos), o.a. om te kijken of Grutto’s, Kluten, Tureluurs e.d. alweer in het land waren. Misschien wel, maar niet hier, want het water stond veel te hoog. Beide dagen leverde dan ook erg weinig materiaal op.

3 maart 2016: Een bloeiende Sleedoorn en een rustende Brandgans

Sleedoorn
Sleedoorn
Brandgans
Brandgans

13 maart 2016: Een Scholekster en een Kokmeeuw

Scholekster
Scholekster

De AWD is dit jaar een beetje een ondergeschoven kindje. Deze maand ben ik er slechts één keer geweest (5 maart) en dat was om te wandelen en niet om te fotograferen. Toch leverde dat nog twee plaatjes op: een Gele Trilzwam en een Boomleeuwerik.

Gele Trilzwam
Gele Trilzwam
Boomleeuwerik
Boomleeuwerik

Op 17 maart mocht ik mijn wederhelft Kitty wegbrengen naar Ede. Ze moest daar voor haar werk naar een bijeenkomst – het arme kind werkt nog! – en ik maakte van die gelegenheid gebruik om in de omgeving de natuur een beetje onveilig te maken. Ik had een wandeling uitgestippeld over De Ginkel, een heidegebied met een landbouwenclave, omringd door bossen (o.a. De Sijsselt). Een gevarieerd gebied dus, waarbij ik ook langs een paar plasjes zou komen met een – zij het kleine – kans op heikikkers. Het was een schitterende dag, met veel zon en de hoogste temperaturen tot nu toe, dus daar kon het niet aan liggen als ik ze niet zou zien. De verwachtingen waren hoog gespannen, maar er kwam weinig van terecht. Ik kwam amper spannende dingen tegen en dat is misschien achteraf maar goed ook, want het was toch geen lekker fotografieweer (felle zon).

Een landschapje, een boomklever, een vroege vlinder en een paar vreemde eenden. Dat was het wel zo’n beetje:

Ginkelse heide
Ginkelse heide
Boomklever
Boomklever
Dagpauwoog
Dagpauwoog
Mandarijneenden
Mandarijneenden

Ondanks dat de opbrengst tegenviel, was deze dag zo om. Hetzelfde geldt voor dit blog: dank voor het lezen en vooral kijken.

 

6 reacties op ‘Los Zand Maart 2016

 1. Altijd leuk, die los zand blogjes van jou. Van alles wat, het laat toch mooi het voorjaar zien met de sleedoorn, de eerste vlinders, de vogels. Ik vind deze keer de kokmeeuw foto’s het mooist, haar scherp. groetjes Ghita

  Geliked door 1 persoon

 2. Hoi Dick,
  Zo gaat het vaker. Je gaat op stap maar de opbrengst aan foto’s valt soms tegen. Meestal is er wel van alles te zien, maar het levert niet altijd fotogenieke momenten op. Het leuke van verzamelblogs of zoals jij ze noemt “los zand” is dat je toch kunt laten zien wat je mooi genoeg vond.
  Last van hard licht? Vroeg opstaan :-).
  De kokmeeuw vind ook ik deze keer het mooist.
  Groet, Kees

  Like

 3. Hai Dick,

  Tsja, niet ieder schot is een konijn en af en toe valt het wel eens tegen. Maar zo’n boomleeuwerik maakt dan wel weer wat goed. Die zie je toch niet iedere dag. Toch een voltrerffer.

  Groet,
  René

  Like

 4. Toch evengoed een mooi blog Dick en je ruimt zo ook lekker op. Ik heb echt teveel foto’s om alles weg te doen dus sla een en ander maar op voor volgend jaar hahahaha… Ik vind je brandgans heel erg mooi en sfeervol. Uiteraard in de vergroting bekeken want dan zijn de foto’s ook echt vele mooier. Een boomleeuwerik heb ik nog nooit voor de lens gehad dus deze is ook echt heel mooi om een keer te zien. Heel mooi blog.
  Groetjes, Helma

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.