Een tuin aan het water…

23 April 2015 – Verborgen plaats ergens in Noord-Holland

Bij het doorbladeren van de mapjes van april op zoek naar restanten om het Los Zand blog van april mee te vullen, stuitte ik op een mapje vol kievietsbloemen. Dat was waar ook, daar was ik ook nog een ochtendje mee bezig geweest: was ik het toch bijna vergeten!

In het kader van ‘wat je ver haalt is lekker’ gaan de meeste zichzelf respecterende natuurfotografen daarvoor naar het oosten des lands. Ik ben nog niet zover en zoek het dichter bij huis, want ook daar kan je Kievitsbloemen vinden. Je moet echter wel goed zoeken, want ze staan op een verborgen plaats! Tenminste, voor de meeste mensen. Sinds kort echter heb ik kennis gemaakt met ene Els en ene Wout, een leuk stel met een tuintje aan het water te O. en daar gedijen deze bloemen goed.

Als ik er rond het middaguur arriveer staan de meeste exemplaren open in het zonnetje, gelukkig ook een aantal in de dunne schaduw van een grote boom. Daar ga ik me maar eens op richten.

<<< Foto’s even aanklikken voor een grotere weergave; ctrl+muiswiel werkt ook >>>

Kievitsbloem 1
Kievitsbloem 1

Net als de vorige keer kom ik er al snel achter dat het geen gemakkelijke bloempjes zijn om te kieken en veel verdwijnt weer in de prullenbak.

2015-04-23 12-11-44 - IMG_0612dev_1024px
Kievitsbloem 2

Ik klungel echter driftig verder, stoeiend met de bekende parameters, zoals lichtval, diafragma, focuspunt, herhaling…..

…en af en toe wat meer of minder gras voor de lens…

Kievitsbloem 5
Kievitsbloem 5

…of een detailopname…

Kievitsbloem 6
Kievitsbloem 6

Verder valt er niet zoveel meer over te vertellen, maar ik wil toch nog wel wat resultaten laten zien, dus scrolt u lekker verder. Voor de afwisseling een duo gevonden dat het wel aardig doet samen:

Ik weet niet waar het aan ligt, maar echt tevreden kan ik er – nog – niet over zijn. De inspiratie is er gewoonweg niet, kan aan mij liggen, maar misschien zijn de bloemen gewoon te groot of is het de plaats waar ze staan? Ik probeer wat meer ruimte, maar dat vind ik dan weer te rommelig, dus kom k toch weer uit bij één alleen, met een wit exemplaar op de achtergrond:

Kievitsbloem 16
Kievitsbloem 16

Na een uurtje aanmodderen geloof ik het verder wel. Ik denk dat het gewoon niet mijn bloemen zijn. Goed dat ik niet helemaal ben afgereisd naar Overijssel! Misschien dat ik het volgend jaar nog eens ga proberen op een ochtend met veel dauw….

Wat verderop in de tuin staan gelukkig nog wat andere plantjes te bloeien. Zo lokt de Daslook mij met zijn heerlijke geur. Ik krijg er gewoon trek van!

Een beetje achteraf staan een paar exemplaren van de vrij zeldzame Slanke Sleutelbloem. Ik had ze dan ook nog nooit – bewust – gezien. Ze zijn wel makkelijker te kieken dan de stengelloze familieleden: Eerst tegen een donkere achtergrond:

Slanke Sleutelbloem
Slanke Sleutelbloem 1

Na wat zoeken krijg ik hulp van wat bokeh lichtcirkels. Altijd leuk!

2015-04-23 13-17-56 - IMG_0865dev_1024px
Slanke Sleutelbloem 2

Zo kan ik in ieder geval dit blog beëindigen met een plaatje waar ik zelf wél tevreden mee ben! Dank voor het lezen en kijken en wie weet tot ziens!

Advertentie

7 reacties op ‘Een tuin aan het water…

 1. Schitterende serie foto’s Dick. Toevallig ken ik die twee personen ook. Ik wist alleen niet dat de kievitsbloemen bij hun in bloei komen te staan. Ze staan er prachtig op.

  Groet,
  René

  Geliked door 1 persoon

 2. De kievitsbloem is een prachtige bloem en deze heb je ook mooi naar voren laten komen.
  Je weet toch dat in Noord-Holland meer mooie dingen voorkomen in de natuur 😉
  Ook je andere bloemen heb je mooi en frivool vastgelegd.
  Groet, Helma

  Geliked door 1 persoon

 3. En nu maar hopen dat het stel een geheim kan bewaren. Ook al heb je er echt wel een aantal knappe foto’s tussen zitten, je wilt zo te lezen graag een herkansing. Wie niet van de uiengeur houdt zal het lastig hebben tussen de looksoorten. De bloemen zijn mooi.
  Groet, Kees

  Geliked door 1 persoon

 4. Wat zijn kievitsbloemen toch mooi. Prachtig gefotografeerd, mooie zachte tinten weer. ook de daslook heb je er mooi op, dat is toch best lastig om te fotograferen, heb ik zelf ondervonden.
  En ik denk dat ik volgend jaar ook maar eens in de tuin van Els en Wout ga kijken, want daar is ieder seizoen wel iets moois te zien. Misschien volgend jaar de hele maand april en mei vrij vragen , haha, ik kom nu echt tijd tekort om alles te zien….

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.