Bos-Vogelhut Hoenderloo 3: Groot Spul

Dinsdag 1 april 2014 – Hoenderloo

Een dagje in eenvogelhut zitten, levert veel materiaal op, héél veel mag ik wel zeggen. In deel 1 kwamen alle soorten aan de orde, in deel 2 de badscenes (want er werd veel gebadderd!), maar dan ligt er nog steeds een hoop op de plank, waarvan ik toch wel het een en ander wil laten zien. Voor vandaag worden dat de “grote jongens”, te weten: Grote Bonte Specht, Houtduif en Vlaamse Gaai.

De Grote Bonte Specht kwam geregeld langs, zowel mannetje als vrouwtje. Daar zijn dus lekker veel kiekjes van, maar ík vind dat niet erg. Het is een prachtige vogel en ik mag er graag naar kijken. Eerst een paar grote foto’s:

2014-04-01 11-33-13_IMG_0013_1024px

2014-04-01 11-34-31_IMG_0018dev_1024px

De rest als tegel-mozaiek:

De Houtduiven kwamen alleen of als stel; wie hij is en wie zij, zou ik niet durven zeggen. Ik had ze nooit zo goed bekeken, maar deze logge vogels zijn ook niet echt lelijk!

Tot slot de Vlaamse Gaai, een vogel die “in het wild” niet makkelijk te kieken is, verschrikkelijk schuw en dat kan je op deze foto’s ook wel zien: een erg achterdochtig type!

2014-04-01 15-03-55_IMG_0170_1024px

 Klik op een tegelmozaïek als je de foto’s ook groot wilt bekijken (moeite waard!), terug naar blog d.m.v. kruisje linksboven…

Tot zover het derde blogje over een dagje vogels kieken vanuit Bos-Vogelhut Hoenderloo. In het vierde en laatste deel komt het kleine, over het algemeen beweeglijker grut aan de orde. Binnenkort in dit theater!

Advertentie

4 reacties op ‘Bos-Vogelhut Hoenderloo 3: Groot Spul

  1. De vogels hebben je volop de kans gegeven ze mooi te fotograferen. Het bezoek aan de hut is de moeite waard gebleken. Het zijn alledrie vogels die je onder andere omstandigheden niet zo makkelijk in beeld krijgt. Mooie serie.
    Groet, Kees

    Like

  2. Met dat mooie weer , kom ik er bijna niet aan toe om op blogjes te reageren. Deze blog is wel heel fraai, mooi de gaai en de GBS in de schijnwerpers. Ze hebben zich mooi laten zien daar. Ik ga maandag (hopelijk zit weeronline ernaast met hun slechte weercijfer voor die dag)…..ben benieuwd wat wij gaan zien.
    groetjes Ghita

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.