De Mosjes van het Manpad

Maandag 3 februari 2014 – Manpadslaan, Heemstede

Na al dat gedruppel nu weer tijd voor de natuur, want het beloofde vandaag een prachtige dag te worden. Eindelijk weer een dagje door de AWD banjeren en hopelijk iets moois kieken! Nou, dat kwam allemaal uit, maar dat is voor een volgend blogje.

Op weg er naartoe fiets ik om 10 uur over de Manpadslaan, een landelijk weggetje tussen Herenweg en Leidsevaart, met o.a. een paardenweitje omheind met een houten hek. Toen ik daar langsfietste, zag in mijn ooghoeken dat het oude hekwerk wit uitgeslagen was. Het had vanmorgen voor de tweede (!) keer deze winter licht gevroren en de op het hek groeiende mossen waren berijpt met hopelijk mooie ijskristalletjes. De vorige keer had ik mijn macrolens niet mee, maar nu wél! Dus in de remmen, de fiets geparkeerd en kieken maar.

De ijskristallen zijn niet zo spectaculair als gehoopt; bovendien is er al sprake van enige dooi, maar druppeltjes smeltwater zijn ook een dankbaar onderwerp om op te focussen. Bekertjesmos herken ik wel, maar verder weet ik de soortnamen niet, de ijslaag maakt determineren er ook niet makkelijker op. Deze keer dus een blog met weinig tekst, hier zijn de plaatjes:

2014-02-03 10-19-45_IMG_0058dev_tn

2014-02-03 10-27-24_IMG_0098dev_tn

2014-02-03 10-22-00_IMG_0069dev_tn

2014-02-03 10-24-31_IMG_0079dev_tn

Tot slot een tafereel met sporenkapsels op de achtergrond die niet meer als dusdanig herkenbaar zijn; het tegenlicht maakt van de aanwezzige (smelt)waterdruppeltjes prachtige bokeh-bolletjes.

2014-02-03 10-28-01_IMG_0110dev_tn

Zo, en dan nu op naar de Oase voor een rondje door de Amsterdamse Waterleidingduinen. Dat leverde ook weer een paar aardige kiekjes op: binnenkort in dit theater!

Klik op de foto’s om ze in groter formaat te zien!

2 reacties op ‘De Mosjes van het Manpad

  1. Oh, dit zijn toch wel de winterplaatjes waarvan we er veel meer hadden willen maken. Erg mooie macro’s, vooral de bekermosjes vind ik prachtig. Bij de laatste 3 vind ik het lastig, de eerste, waar de sporen scherp zijn vind ik erg mooi, maar bij de laatste vind ik de de lichtcircels het ook goed doen, de middelste vind ik hier het minst.
    groetjes Ghita

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.