Nachtfotografie: Haarlem

Dinsdag 26 november 2013 – Haarlem

Na de vorige nachtfotosessie bij Sugar City heb ik de smaak te pakken gekregen. Vanavond heb ik Haarlem als doel gekozen: dat kan ik op de fiets af en er zijn denk ik wel wat fotogenieke plekjes te vinden. Daarbij hoop ik de zgn. sfeervolle feestverlichting voor te blijven. Daar heb ik het niet zo op, niet alleen omdat ik dat meestal nogal kitscherig vind, het bemoeilijkt ook de belichting (denk ik). Ik wil in ieder geval een foto van de Grote Markt – zonder kerstboom – en molen De Adriaan staat ook op de lijst.

De Melkbrug. Op de achtergrond de Waag.

Melkbrug
Melkbrug HDR

De Adriaan

De Adriaan
De Adriaan HDR

Grote Markt met de oude St.Bavo-kerk

Grote Markt
Grote Markt HDR

Het is nog best druk hier. Overal mensen op terrasjes, zelfs bij dit koude weer. Je moet dan toch wel heel erg verslaafd zijn. Er lopen en fietsen dan ook regelmatig mensen door het beeld, waar je niets van ziet, behalve lichtsporen van koplampen… Dat is het mooie van Long Exposure fotografie.

Houtplein met Body Building

Body Building, Houtplein
Body Building, Houtplein HDR

Ik heb inmiddels ijskoude vingers. Speciaal voor dit soort winterse omstandigheden heb ik van een paar oude winter-fietshandschoen de vingertopjes afgeknipt; dat helpt wel wat, maar op de duur worden je vingers toch zo koud dat je  de knopjes op de camera bijna niet meer voelt. Hoogste tijd om ermee te kappen dus!

Wordt ongetwijfeld vervolgd…

5 reacties op ‘Nachtfotografie: Haarlem

 1. Leuk Haarlem, een bekende stad voor mij, kwam ik vroeger heel vaak. toch best leuk die nacht fotografie. Misschien kan ik dit in mijn woonplaats ook eens proberen, het is al om 5 uur donker dus ik hoef niet laat op pad.
  Leuke serie waarbij ik de molen HDR foto het mooiste vind. Bij de grote markt foto’s ga ik voor nummer 1.
  groetjes Ghita

  Like

 2. Beste Dick,
  heel mooi gedaan. Leuk dat je beschrijft wat je hebt gedaan en met en zonder HDR laat zien. HDR voegt wel heel duidelijk iets toe. Tenminste, zoals jij het hier laat zien. Vooral de HDR versie van de molen vind ik prachtig, maar de St. Bavo staat er ook heel mooi op.
  Hartelijke groet, Corrie

  Like

 3. avondfotografie is inderdaad heel leuk om te doen maar minder prettig als het zo koud is 😉 leuke foto’s geworden, gaaf ook die telefooncellen op elkaar, grappig gezicht.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.