Een Dagje naar de Dierentuin

Vrijdag 8 maart, de laatste dag van mijn vakantieweekje, had ik met dochter Ilse afgesproken een dagje naar een dierentuin te gaan. Ook zij heeft sinds kort een EOS 60D en het leek ons leuk om samen een dagje met onze apparatuur te stoeien. En waar kan je dat beter doen dan in een dierentuin? Onderwerpen genoeg zou je denken! De keus was gevallen op Dierenpark Amersfoort.

Hoewel de weersvooruitzichten niet al te positief waren, waren de weergoden ons vandaag toch zeer gunstig gezind. Bij aankomst in het dierenpark was het nog bewolkt, zelfs wat mistig, maar binnen een half uur begon de zon door te komen en werd het een dag met vrijwel continu een diffuus zonnetje. Ideaal dus: wel zon, maar geen harde schaduwen.

We besloten de “mis niks” pijltjes te volgen en zouden wel zien wat er op ons pad kwam. Dierentuinfotografie is een aparte tak van sport, waarbij het de bedoeling is de dieren zo natuurlijk mogelijk vast te leggen. Hinderlijke factoren daarbij zijn dingen als tralies, gaas of ander hekwerk, vies of spiegelend glas en uiteraard hinderlijk opgestelde bezoekers. Dat laatste viel vandaag gelukkig erg mee: het was nog erg rustig. Begin maart is kennelijk een uitstekend gekozen tijd hiervoor. Door glas heen fotograferen bleek het beste te gaan als je de lens zo dicht mogelijk tegen de ruit hield. Om hekwerk buiten beeld te houden ontkom je bijna niet aan het maken van close-ups: de telezoom was daarbij het uitgelezen objectief.

Genoeg tekst, nu de beelden. Hieronder enkele hoogtepunten:

Kringgesprek Moerasbevers
Kringgesprek Moerasbevers
Koereiger
Koereiger
Laponderaap (geloof ik)
Laponderaap (geloof ik)
Oehoe
Oehoe
Aziatische Olifant
Aziatische Olifant
Mantelbaviaan
Mantelbaviaan
Witte Tijger
Witte Tijger
Woestijnhagedis
Woestijnhagedis
Ringstaartmaki's
Ringstaartmaki’s
Struisvogel
Struisvogel

Bij de meeste kiekjes ben ik in de opzet redelijk geslaagd, vind ik zelf: weinig of niets te zien van hekwerk o.i.d. Zo’n dagje is zeker voor herhaling vatbaar en er zijn dierentuinen genoeg in Nederland (teveel eigenlijk…). Dierenpark Amersfoort bleek een heel leuke dierentuin te zijn. Hoewel ik beslist geen voorstander ben van het in gevangenschap houden van dieren (integendeel zelfs), hadden de meeste hier de beschikking over aardig wat, meestal fraai ingerichte leefruimte. Ook voor bezoekers is het een leuk ingericht park, met vooral voor kinderen spannende paadjes, klimtuig en doolhofjes. Zeker de moeite waard (nee, ik heb geen aandelen!).

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.