Vogelkijkhut Achtertuin

Vrijdag 12 december zou er een enorm pak sneeuw vallen in Nederland, op mijn vrije dag nog wel! Dat betekende dus: er op uit met de camera.

De sneeuw kwam inderdaad, maar de dooi er al snel weer achteraan. Als de bliksem de camera gepakt en naar buiten, richting bos en duin. Het was net gestopt met sneeuwen en het was nog erg grijs met weinig licht, bovendien werd het door de oplopende temperatuur al gauw een vieze kledderzooi . Mooie winterlandschappen zaten er al niet meer in.

Om de kostbare apparatuur te ontzien, gauw het bos maar weer uit en richting de buurtsuper om een pot pindakaas te kopen. Ik had ergens gelezen dat je daar vermengd met havermout en wat zaad een prima vogellokmiddel mee kon maken. Eens kijken of dat in de achtertuin een beetje wilde lukken. Snel een pindakaasprutje gemaakt en dit her en der in de tuin aangebracht. Het duurde niet lang of de eerste snoeper verscheen:

Pimpelmees
Pimpelmees

De dag daarop, er lag nog wat sneeuw, werd het al wat drukker en wisselden pimpelmees, koolmees, roodborst, mussen en merels elkaar af:

Ma Merel
Ma Merel

Roodborst

Roodborst

De dagen daarna bleef de camera staan waar die stond en werd de pindakaas aangevuld (want ze zijn er inderdaad gek op, het is zo op!). Ook het decor nog wat aangevuld met openhaarhoutblokken (besmeurd met). Op geregelde tijden kwamen onze gevleugelde vrienden langs, maar geen opzienbarende soorten. Wel leuk om flink te oefenen met de telezoom op de EOS60.

Pa Merel
Pa Merel
Advertentie

2 reacties op ‘Vogelkijkhut Achtertuin

  1. Ik denk dat je dat van die pindakaas met havermout bij mij gelezen hebt … maar er zijn velen die het doen, dus …
    Het heeft wel meteen succes zie ik , toch hartstikke leuk? Ook al zijn het alleen gangbare vogels.
    Goudhaantjes zie ik af en toe wel maar fotograferen is me nog niet vaak gelukt, het kleinste vogeltje wat we hebben. Geluk toch dat je net een vrije dag had die vrijdag.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.