Op zoek naar paddo’s in Leyduin/Woestduin

De herfst van 2012 begint zo langzamerhand op toeren te raken. Het jaargetijde van de rottende en leeggezogen blaadjes die uit de bomen dwarrelen. Ik kan daar niet zo goed tegen, maar de kleuren zijn – straks – wel fraai. In ieder geval: anders. Geef mij maar fris lentegroen!

De insecten trekken zich langzaam terug, maar gelukkig schieten de volgende modellen als paddestoelen, eh…. Na een weekendje Koninklijk Overnachten in de Lutte had ik nog een vrije maandag, het was mooi weer, dus met de camera er op uit. Op zoek naar – het liefst bijzondere – paddestoelen (ik weiger de tussen-n!) in Leyduin/Woestduin. Vroeger hadden we daar wel eens kopergroenzwammen, stinkzwammen en aardsterren gezien, maar dat is lang geleden…

Alle genoemde soorten heb ik niet aangetroffen, helaas. Bovendien tot de ontdekking gekomen dat het fotograferen van paddestoelen met een macrolens nog niet meevalt! Zeker de wat grotere zijn er nauwelijks scherp op te krijgen. Kennelijk is het meer een kwestie van een mooie compositie proberen te maken, een goed standpunt zoeken en geduldig van alles uitproberen. Veel foto’s zijn dan ook in de prullenbak verdwenen!

Verder valt het determineren van paddestoelen om den drommel niet mee. Ik heb met behulp van de Reader’s Digest Paddestoelengids en het wereldwijde web mijn best gedaan om onder de soorten de juiste naam te plaatsen, maar zekerheid kan ik niet geven. Behalve over deze dan:

Rodekoolzwam
Rodekoolzwam

 

2 reacties op ‘Op zoek naar paddo’s in Leyduin/Woestduin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.